Hoe werkt dit systeem precies?

 

door middel van zwaartekracht druppelt het water langzaam door twee filters heen. Per uur wordt ongeveer 1,5 liter water gefilterd. Je schenkt in de boventank het water in.

De filters

 het systeem is uitgerust met een keramische voorfilter van 0,2 micron (0,0002 milimeter) en een meerstappenfilter. Door deze filters worden onder andere lood, genX, virussen, bacteriën, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor, microplastics en hormoonresten uit het water gefilterd.

                                                                 Het meerstappenfilter

1e laag
Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname.
(meest voorkomend is type 20X40 met een grotere korrel en minder opname).

2e laag
Zeoliet balletjes. Milieu vriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan uit het water en diverse zware metalen, maakt het water zachter.

3e laag
Silica en combi balletjes. De balletjes zijn een combinatie van diverse stoffen waaronder Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een redox functie en een anti bacteriologische werking.

4e laag
Illite combi balletje geven een ver infrarood frequentie af van 9,23 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Hierdoor worden cellen geactiveerd, de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. Verder hebben ze ook een anti bacteriologische werking.

Mineraliseren

Mineraalstenen: tijdens het proces worden zowel de slechte als een deel van de goede stoffen uit het water gefilterd. Na het filteren komt het water in contact met de Elvan mineraalstenen. Deze stenen geven 18 verschillende mineralen en sporenelementen af die van nature in water aanwezig zijn.

Vitaliseren

Tijdens het uittappen stroomt het water langs magneten van 12.000 Gauss die het water in een vortex (werveling) brengen, zoals het zich ook in de natuur gedraagt. De watermoleculen zetten zich, door onderlinge electromagnetische verbindingen, in een hexagonale structuur (zeshoekig). Hierdoor word het water gevitaliseerd volgens het Schauberger principe en krijgt het een Bovis waarde van gemiddeld 9.350. Dit water komt overeen met ons lichaamsvocht en word daardoor gemakkelijker door het lichaam opgenomen. Vitaliseren wordt bijvoorbeeld op grote schaal in de tuinbouw gebruikt. Alleen het verwervelen van het water zorgt al voor betere oogsten. Wil je hier meer over weten, kijk dan eens op deze site: http://www.antroweb.nl/html/victor_schauberger.HTM

Geen bacteriewerking

 een deel van de mineraalstenen zijn met zilver geïmpregneerd om bacteriegroei tegen te gaan.

Alkaliseren

Bij je bestelling is dit een keuze. Als je kiest voor de alkalische versie dan wordt het systeem met een pH ring geleverd. Deze ring is gevuld met magnetiet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. De ring verhoogt de pH waarde van het gefilterde water met gemiddeld 1 – 1,5 pH punt tot licht basisch water. Hoe hoog de pH van het water wordt hangt dus af van je kraanwater.


Bij het niet-alkalische systeem wordt het gefilterde water pH neutraal van rond de 7,3.  Hier een uitgebreide uitleg over basisch/alkalisch water en waarom.

                                                                                                                              

Het meerstappenfilter, het keramische filter en de Elvan mineraalstenen