Het waterzuiveringssysteem is er in drie formaten: 5, 12 of 18 liter. 5 liter is goed voor ongeveer twee personen. 12 liter is goed voor een gezin. En 18 liter is meer voor grotere leefgemeenschappen of bedrijven. Je kan kiezen uit ABS (een duurzame kunststof die geen toxische stoffen afgeeft) of uit glas. Het verschil kan zijn dat, doordat het glas donkerder is, er minder UV stralen binnenkomen en dat er dan geen kans is op algvorming. Maar dit gebeurt niet vaak. Het is dan wel goed om de filter niet in de zon te zetten en op een koele en droge plek. Hieronder heb ik de 5 liter en de 12 liter gezet, ABS en glas. zo kan je zien wat het verschil in uiterlijk is.

 

Filters mogen vervangen worden na 2000 liter maar tenminste 1 keer per jaar

 

Ik filter geen 2.000 liter per jaar waarom moet ik toch de filters vervangen?
De fabrikant geeft aan dat het meerstappenfilter elk jaar of in elk geval na 2.000 liter water vervangen moet worden. Een deel van het meerstappenfilter is gevuld met actieve koolstof. Koolstof is gevoelig voor bacteriegroei. In Duitsland is het wettelijk verplicht om filters waar koolstof in verwerkt is elk half jaar te vervangen. Een deel van de koolstof in onze filters is met zilver geïmpregneerd om bacterievorming tegen te gaan. Daarom kunnen we er gemiddeld een jaar mee doen. De 2.000 liter is bedoeld voor mensen die heel veel water filteren. Zij zullen het filter binnen een jaar moeten vervangen.

Hoelang duurt het voordat het water is gefilterd?
De combinatie van een keramisch voorfilter van 0,2 micron (0,0002 mm) en de verschillende lagen in het meerstappenfilter zorgen ervoor dat je ongeveer 1,5 liter water per uur filtert. Als er nieuwe filters zijn geplaatst kan het in het begin wat langer duren omdat de filters verzadigd moeten raken.

Waar kan ik het beste water uit de systemen in meenemen?
Gebruik bij voorkeur een glazen of rvs fles. Flessen van polycarbonaat of Tritan zijn ook geschikt. Gebruik geen PET flessen omdat deze stoffen kunnen afgeven aan het basische water waardoor dit een negatieve invloed heeft op de kwaliteit. RVS flessen hebben geen invloed op het geënergetiseerde water.

De voordelen van deze waterfilters:

 • ABS

  Je kan kiezen uit een glazen ondertank of uit ABS. Een zeer duurzame kunststof die geen BPA, ftalaten of andere toxische stoffen afgeeft.

 • Uitstekende filtering

  Uitgebreide filtering door middel van een keramisch voorfilter van 0,2 micron (0,0002 mm) en een meerstappen filter. Hierdoor worden onder andere GenX, virussen, bacteriën, zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor en hormoonresten voor gemiddeld 99% uit het water gefilterd. 

 • Alkalisch of niet-alkalisch

  Bij de bestelling heb je de keuze tussen een alkalisch en een niet alkalisch systeem. Bij de alkalische versie wordt de pH van het gefilterde water verhoogd met 1-1,5 pH punt tot licht basisch water. Bij het niet-alkalische systeem (€ 10 goedkoper) wordt het gefilterde water pH neutraal van rond de 7,3.

 • Gemak

  Zonder moeite maak je van kraanwater heerlijk gefilterd mineraalwater, nooit meer gesjouw met waterflessen. Kan overal geplaatst worden (er is geen stroom of wateraansluiting nodig).

 • Besparingen

  Bespaar op de hoge kosten van (ongefilterd) flessenwater en spaar het milieu. Kraanwater kost in Nederland gemiddeld € 1,40 per 1.000 liter.

 • Uitstekende smaak

  De koolstof verwijderd ook nare geurtjes en smaakjes uit het water. Ervaar daardoor de heerlijke smaak van gefilterd water.

 • Onderhoudsarm

  Slechts eenmaal per jaar de filters vervangen en eenmaal per drie jaar de mineraalstenen.

 • Regenwater/slootwater zuiveren

  Met dit systeem kan je van regen- of slootwater drinkwater maken.